‚‚Lepota je otvoreno, preporučeno
pismo koje unapred pridobija srca.''

A. Šopenhauer

Hiperbarične komore za lepotu

Stvaranje kolagena – proteina odgovornog za elastičnost kože, zavisi od količine kiseonika u organizmu. Da li ste znali da proizvodnja kolagena počinje da se smanjuje nakon 25. godine?

 

Uz tretman u hiperbaričnim komorama, gde se udiše 100%-tni kiseonik, pospešuje se proizvodnja kolagena i time znatno usporava proces starenja.

Tretmani u hiperbaričnim komorama imaju
pozitivne efekat na:

Anti-aging

Tretmani u hiperbaričnim komorama povećavaju elastičnost kože i stimulišu proizvodnju kolagena, što dovodi do smanjenja bora i poboljšane teksture kože. Takođe, povećava se nivo antioksidacione odbrane organizma, čime se usporava proces starenja ćelije.

Oporavak od

estetskih

operacija

Izlaganje tela 100% – tnom kiseoniku ubrzava proces zarastanja tako što omogućava da više kiseonika dođe do tretiranih područja. Ovo daje telu priliku da zaceli i značajno poboljša, i u nekim slučajevima potpuno olakša tegobe nakon operacije.

Smanjenje akni i 

oštećenja kože

od sunca

Kiseonik onemogućava toksine bakterija koje pokreću akne i smanjuje sposobnost bakterija da se razmnožavaju. Kiseonik je važna komponenta  u podmlađivanju kože i lečenju fotostarenja kože ( starenje kože izazvano dugom izlaganju sunčevim zracima ).

Pospešivanja 

gubitka kilaže

Kiseonik povećava cirkulaciju i ubrzava metabolizam, a ubrzavanjem metabolizma sagoreva se više kalorija. Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje.

Detox organizma

Tretmani u hiberbaričnim komorama  vrše detoksikaciju celog organizma tako što brže dopremaju kiseonik u sve ćelije i sve organe, pa tako i u one koji su na prvoj liniji odbrane toksina.

Oporavak nakon 

transplatacije

kose

Hiperbarična terapija kiseonikom vrši hiper oksigenaciju tela na mikro-kružnom nivou te može da smanji posthirurško osipanje folikula i dovede do menje folikulitisa i svraba