‚‚ Pobednici traže načine, a gubitnici
razloge. ''

G. Best

Hiperbarične komore za sportiste

Intezitet treninga i takmičenja se tokom zadnje decenije znatno povećao, što je dovelo do češćih povreda sportista, ali i do potrebe da se vreme potpunog oporavka od takvih povreda skrati.

 

Tretmani u hiperbaričnim komorama su postali izuzetno popularan metod oporavka od povreda, jer se upravo uz tretmane kiseonikom smanjuje vreme potrebno za oporavak.

 

Povećanje atmosferskog pritiska dovodi do veće stope apsorpice kiseonika koji pomaže telu da smanji bol i umor, dok tkiva i ćelije odgovorne za regeneraciju mogu da izvrše svoj zadatak brže i efikasnije.

 

Sportisti se nakon tretmana brže vraćaju treninzima i takmičenjima uz manje rizike od ponovnih povreda.

Tretmani u hiperbaričnim komorama imaju
pozitivne efekte na:

Zarastanje rana,

mišića,

ligamenata i 

preloma

Kada su prisutne različite sportske povrede, sportistima se, kao dopuna terapijama, preporučuju i tretmani u hiperbaričnoj komori. Ovi tretmani ubrzavaju zarastanje kostiju i hrskavice, što je posebno važno kod oporavka od sportskih povreda.

Poboljšanje 

fizičke 

sposobnosti za 

oko 35%

Ovim tretmanima pomaže se povređenom tkivu tako što se unosi više kiseonika nego što je to inače moguće. Na taj način, povećava se cirkulacija i ubrzava proces oporavka od povreda, a dolazi i do poboljšanja sportskih performansi.

Poboljšanje 

memorije i 

koncentracije za 

oko 20%

Tretmani u hiperbaričnim komorama omogućavaju veću količinu kiseonika u organizmu što direktno utiče na povećanje koncentracije. Dodatno unošenje kiseonika u organizam na ovaj način dopronosi i povećanju energetskih sposobnosti organizma.